Semmibe vette az eltiltást, de nem volt szerencséje

2021. 10. 21., cs - 12:22
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Több alkalommal is lebukott az a zalai férfi, aki sorozatosan eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé. A nagykanizsai rendőrök őrizetbe vették.

A rendőrök első alkalommal 2021. október 15-én azonosították azt a 41 éves sármelléki férfit egy Nagykanizsán található töltőállomáson, akit a Keszthelyi Járásbíróság jogerős döntése alapján eltiltotta a járművezetéstől. A benzinkút biztonsági kameráinak felvételei alapján kétséget kizáróan megállapították, hogy a járművet érkezéskor a férfi vezette, majd távozáskor szintén ő ült a volán mögé és hajtott el a gépjárművel. A sofőrt előállították a Nagykanizsa Rendőrkapitányságra, ahol a vétség elkövetését elismerte.

Az esetet követően a sármelléki lakos 2021. október 19-én Zalakomáron, a Petőfi Sándor utcában személyautójával közlekedve futott bele a rendőrökbe, akik igazoltatták és megállapították, hogy ismét eltiltás hatálya alatt vezetett. Előállították és kihallgatták.

Két nappal később Nagykanizsa, Városkapu körúton újfent megállították és igazoltatták a 41 éves járművezetőt, aki ezúttal felkészült volt, és más nevére kiállított személyi igazolvánnyal és vezetői engedéllyel próbálta igazolni magát, azonban a rendőrök megállapították a valós személyazonosságát. A férfinek ezúttal járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése mellett közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt is felelnie kell, akit a nagykanizsai rendőrök egy héten belül háromszor is előállítottak és őrizetbevételét is elrendelték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb eredmény

A szlovák és magyar rendőrök ismételten együtt láttak el járőrszolgálatot.

 

Ki ismeri?

Szeméremsértés miatt keresik a gödöllői rendőrök a képeken látható férfit. Segítsen azonosítani!

 

Lezárták

Az 5205-ös út egy szakaszát teljes szélességében.