Strandlopás hatszor

2023. 08. 04., p - 13:21
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy recski nőt és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik nem csak fürödni mentek a jászsági strandokra.

Bejelentés tett a rendőrségen egy szolnoki lakos 2023. augusztus 3-án, hogy aznap délben ismeretlen elvitte az egyik jászberényi strandon a mobiltelefonját és 17 000 forintját. A tolvaj magához vette a sértett öltözőszekrényének kulcsát, amit az az egyik medence melletti fogasra akasztott fel, majd elvitte az oda bezárt értékeit.

A rendőrök a helyszínen a biztonsági kamera felvételei alapján azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket még ott találtak a strandon. Egy recski férfit és egy nőt előállítottak a Jászberényi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók megállapították, hogy a páros az elmúlt napokban több alkalommal is eltulajdonított értékeket a környező települések strandjairól is. A szolnoki sértett megtalálta mobiltelefonját egy tuja alatt, pénze egy részét pedig a rendőrök a jogsértőktől lefoglalták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság hatrendbeli lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.      

A strandlopások megelőzése érdekében fogadják meg az itt olvasható tanácsainkat!

A fotó illusztráció.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mentési gyakorlat

A vízirendészek a társszervek bevonásával gyakorlatoztak Tiszafüreden. A bemutató során két csónak összeütközését szimulálták a Tisza-tavon, majd a vízbe esett, úszni nem tudó ember mentését mutatták be.

 

Fél hónap alatt 51 elfogás

A BRFK akciójában 51 embert fogtak el, köztük egy emberölés bűntett kísérlete miatt körözött férfit.

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.