Szerte az országban idős férfiakat csapott be és pénzt csalt ki tőlük a két nő, a balatonfüredi rendőrök elfogták őket 

2023. 05. 25., cs - 15:21
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozó hatóság kezdeményezte a 24 éves gödöllői nő és 28 éves barátnőjének letartóztatását.

Többrendbeli csalás bűntett és többrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon egy 24 és egy 28 éves gödöllői nővel szemben. Az eljárás adatai alapján a 24 éves elkövető 2022 augusztusában egy társkereső oldalon ismerkedett meg a balatonfüredi sértettel. Ezután tartós érzelmi kapcsolat kialakítását ígérve a férfit rávette arra, hogy neki és a barátnőjének vásároljon két mobiltelefont, továbbá több százezer forint készpénzt kértek tőle kölcsön. A sértett a kéréseknek eleget tett, azonban a tetteseknek ez még nem volt elég. Személyi kölcsönt vetettek fel a férfival a pénzintézeténél azzal az indokkal, hogy a zárolt bankszámlájukon lévő jelentősebb összeget felszabadítsák és a sértettnek a kölcsönkért pénzt abból visszafizessék. Amikor pedig a két nő meglátogatta a férfit Balatonfüreden, lecsalták az egyik parkolóba, hogy segítsen megszerelni autójuk ablakemelőjét. Ez idő alatt egyikőjük a férfi lakásából ellopta a mobiltelefonját.

A sértett feljelentését követően a balatonfüredi rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként azonosították az elkövetőket, majd a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak közreműködésével 2023. május 24-én reggel gödöllői otthonukban elfogták őket. Ezután mindkét nőt előállították a Balatonfüredi Rendőrkaptányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították azt is, hogy a két nő az elmúlt időszakban hasonló módszerekkel követett el bűncselekményeket időskorú személyek sérelmére Budapesten és annak környékén.

 

A nyomozó hatóság a két elkövetőt őrizetbe vette és előterjesztést tett az illetékes ügyészségen letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.