Telefon helyett kábelek

2022. 01. 20., cs - 14:00
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Csalás áldozata lett egy gyulai férfi. Interneten rendelt mobiltelefont, a hirdető előre elutaltatta vele a vételárat, a készülék helyett azonban kábeleket kapott. A rendőrök megtalálták a csalással gyanúsítható ózdi férfit és vádemelést javasolnak ellene.

Többeket megkárosító ózdi férfi ellen indult nyomozást fejezett be a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A büntetőeljárás az után indult, hogy egy gyulai férfi bejelentette: becsapták. Interneten vásárolt egy mobiltelefont, a hirdető előre elutaltatta vele a vételárat, de a készülék helyett kábeleket csomagolt be és küldött el neki. A nyomozók azonosították a hirdetést és a csomagot feladó ózdi férfit, majd kiderítették, hogy nem csak egyszer szerzett csalással pénzt. Békés megyében a gyulai férfi mellett egy nagyszénási férfi is akart tőle vásárolni, illetve Pest, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Veszprém, Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom megyei internetezőkkel is kapcsolatba került. A telefonok mellett számítástechnikai eszközöket is kínált eladásra és a vásárlóitól mindig azt kérte, hogy előre utalással fizessenek. A többségnek semmit nem küldött, egy miskolci férfi pedig a megrendelt telefon helyett egy adaptert kapott. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 20 éves ózdi férfit tizenkét csalás elkövetésével gyanúsítja. A rendőrök az ellene indult nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügyének iratait 2022. január 20-án továbbították az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.