Több is volt a rovásán

2022. 10. 07., p - 09:54
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan, engedély nélkül vezette azt az autót, amelyet a tulajdonos tudta nélkül vitt el a Vas megyei férfi.

Az egyenruhások 2022. október 6-án, a délelőtti órákban Jákfa belterületén igazoltattak egy 45 éves járművezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a járművezetéstől korábban már eltiltották és a büntetés letelte után nem végezte el a kötelező utánképzést sem. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre is sor került vele szemben. A helyszínen megállapították továbbá, hogy a gépkocsit egy helyi ház udvaráról vitte el a tulajdonos engedélye nélkül. A 45 éves sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség, jármű önkényes elvétele vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás, míg engedély nélküli vezetés miatt – őrizetbe vétele mellett – szabálysértési eljárás indult.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 6-án 5 óra és 2022. október 7-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.