Több szabályt is szegett a férfi, őrizetbe vették a rendőrök

2021. 01. 04., h - 07:55
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány két személyt vett őrizetbe és négy főt fogott el. Hét embert állítottak elő, köztük négyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben hajtottak végre, ittas járművezetés miatt három sofőrrel szemben intézkedtek.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. január 3-án, 14 óra 10 perckor arról, hogy Veszprémben, a Füredi úton egy férfi az arra járókat leszólítva koldul. A kiérkező járőrök igazoltatták a 24 éves berhidai férfit, aki már elindult kocsijával. A sofőr nem tartotta magánál vezetői engedélyét, és semmilyen más személyazonosító okmányát, továbbá az intézkedő rendőröknek a férfi olyan adatokat adott meg, melyek nem felelnek meg a valóságnak.

A valós adatok bediktálása után a járőrök megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel a Várpalotai Rendőrkapitányság 2021. szeptember 16-ig eltiltotta a járművezetéstől. Szintén a Várpalotai Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, mert nem fizette be a kiszabott pénzbírságot, melyet a bíróság elzárásra változtatott át. Fentieken túl az autóra pedig nem kötöttek érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást.

Ezt követően a körözött személyt elfogták, előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, szabálysértési őrizetbe vették, és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

A koldulás, a biztosítás hiánya és a hamis adatok bediktálása miatt is szabálysértési eljárás indult a férfi ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.