Többszörösen körözött férfi rendőrkézen

2022. 11. 25., p - 08:59
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Garázdaság és más bűncselekmények miatt körözték a jánosházai férfit. A Vas megyei rendőrök hat közúti közlekedési balesetnél helyszíneltek az elmúlt 24 órában.

A járőrök 2022. november 24-én, Szombathelyen, a Thököly Imre utcában igazoltattak egy 48 éves férfit. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit a Szombathelyi Törvényszék körözi testi sértés bűncselekmény elkövetése miatt. A körözött férfi a korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, ezért a büntetését a bíróság fogházbüntetésre változtatta át. A rendőrök elfogták és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

A celldömölki rendőrök a előállították azt a jánosházai férfit, akit a Celldömölki Rendőrkapitányság garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is körözött. Továbbá a Szombathelyi Járásbíróság is körözte a személyt, mivel a korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, ezért a büntetését fogházbüntetésre változtatta át a bíróság. A férfit a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

A celldömölki egyenruhások a 84-es számú főúton igazoltattak egy járművezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a fiatal sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A gépkocsiban utasként ült a jármű tulajdonosa is, aki szintén nem rendelkezett jogosítvánnyal és úgy engedte át a gépkocsi vezetését a jánosházai fiatalnak, hogy tudott arról, hogy neki sincs vezetői engedélye. Az autó műszaki érvényessége lejárt és azon érvényes kötelező felelősségbiztosítás sem volt. A sofőrt és a tulajdonost a rendőrök előállították és szabálysértési őrizetbe vételük mellett engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak velük szemben.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 24-én 5 óra és 2022. november 25-én 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Könnyű sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök a reggeli órákban Szombathelyen, a Szelestey László és a Nádasdy Ferenc utca kereszteződésében. Egy győri lakos személyautóval közlekedett a Nádasdy Ferenc utcában, amikor az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Szelestey utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy, ott közlekedő helyi járatos autóbusszal. Az ütközés következtében a gépkocsi vezetője és az autóbuszon utazók közül egy utas könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Vadbaleset történt a délelőtti órákban Pecöl belterületén. Egy táplánszentkereszti lakos személyautóval közlekedett Ikervár felől, amikor egy róka futott a gépkocsija elé A sofőr azért, hogy az ütközést elkerülje, a gépkocsit balra kormányozta. A manőver során sofőr az útról lesodródott autójával és a vízelvezető árokba csapódott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.