Többszörösen körözött férfi rendőrkézen

2022. 11. 25., p - 08:59
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Garázdaság és más bűncselekmények miatt körözték a jánosházai férfit. A Vas megyei rendőrök hat közúti közlekedési balesetnél helyszíneltek az elmúlt 24 órában.

A járőrök 2022. november 24-én, Szombathelyen, a Thököly Imre utcában igazoltattak egy 48 éves férfit. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit a Szombathelyi Törvényszék körözi testi sértés bűncselekmény elkövetése miatt. A körözött férfi a korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, ezért a büntetését a bíróság fogházbüntetésre változtatta át. A rendőrök elfogták és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

A celldömölki rendőrök a előállították azt a jánosházai férfit, akit a Celldömölki Rendőrkapitányság garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is körözött. Továbbá a Szombathelyi Járásbíróság is körözte a személyt, mivel a korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, ezért a büntetését fogházbüntetésre változtatta át a bíróság. A férfit a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

A celldömölki egyenruhások a 84-es számú főúton igazoltattak egy járművezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a fiatal sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A gépkocsiban utasként ült a jármű tulajdonosa is, aki szintén nem rendelkezett jogosítvánnyal és úgy engedte át a gépkocsi vezetését a jánosházai fiatalnak, hogy tudott arról, hogy neki sincs vezetői engedélye. Az autó műszaki érvényessége lejárt és azon érvényes kötelező felelősségbiztosítás sem volt. A sofőrt és a tulajdonost a rendőrök előállították és szabálysértési őrizetbe vételük mellett engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak velük szemben.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 24-én 5 óra és 2022. november 25-én 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Könnyű sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök a reggeli órákban Szombathelyen, a Szelestey László és a Nádasdy Ferenc utca kereszteződésében. Egy győri lakos személyautóval közlekedett a Nádasdy Ferenc utcában, amikor az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Szelestey utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy, ott közlekedő helyi járatos autóbusszal. Az ütközés következtében a gépkocsi vezetője és az autóbuszon utazók közül egy utas könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Vadbaleset történt a délelőtti órákban Pecöl belterületén. Egy táplánszentkereszti lakos személyautóval közlekedett Ikervár felől, amikor egy róka futott a gépkocsija elé A sofőr azért, hogy az ütközést elkerülje, a gépkocsit balra kormányozta. A manőver során sofőr az útról lesodródott autójával és a vízelvezető árokba csapódott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.