Vádemelési javaslat a szombathelyi sofőrökkel szemben

2018. 03. 01., cs - 09:04
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint alkoholt fogyasztottak, majd volán mögé ültek.

Egy órán belül kétszer is volán mögé ült és az alkalmazott alkoholszonda mindkét esetben pozitív értéket mutatott annál helyi férfinél, akit a megyeszékhelyen állítottak meg munkatársaink 2017 október 17-én. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Elvették viszont a vezetői engedélyét annak a két helyi férfinek, akik esetében ugyancsak felmerült a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően vezettek 2017 októberében. Egyikük járművével történő haladása során megrongált két másik személygépkocsit is a megyeszékhelyen. Az ütközések következtében személyi sérülés nem történt.

 

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozásokat befejezte és a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lefegyverezték

A lövedékálló mellényben felé közeledő rendőrök láttán is fegyveréért nyúlt az 50 éves férfi. Csak a mozdulatig jutott, a járőrök lábsöpörték és megbilincselték.

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.