Vas vármegyében történt

2023. 03. 22., sze - 10:12
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tizenegy balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra. Egy balesetet okozó sofőr ittasan ült a volán mögé. Kérjük, hogy fokozott figyelemmel, a szabályokat betartva közlekedjenek!

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. március 21-én 5 óra és 2023. március 22-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Nyolc, anyagi kárral végződött balesetnél is intézkedtek a rendőrök.

Egy várpalotai lakos személyautóval közlekedett az M86-os számú autóúton Győr irányából Szombathely felé. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján haladása során a külső forgalmi sávból egy ismeretlen jármű áthaladt a belső forgalmi sávba, így a várpalotai sofőr azért, hogy az ütközést elkerülje autóját jobbra kormányozta. A manőver során elvesztette uralmát járműve felett és a szalagkorlátnak csapódott gépkocsijával. A járművezető könnyebben megsérült a balesetben. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Egy kerékpáros sérült meg abban a balesetben, amely Sárváron, a Rákóczi Ferenc utcában történt kedden, a reggeli órákban. Egy helyi lakos személyautóval közlekedett a Malom utca felől a Várkerület felé, melynek során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Rákóczi Ferenc utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő helyi kerékpárossal. A biciklis a balesetben súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Egy nagykanizsai lakos Szombathelyen közlekedett autójával a Külső Rumi úton, melynek során egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról és egy fás területre csapódva állt meg autójával. A helyszíni intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A hajnali órákban egy helyi sofőrt igazoltattak az egyenruhások a Kalló utcában. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsiban a sofőrön kívül öt utas utazott, továbbá a jármű vezetője nem rendelkezett vezetői engedéllyel sem. Az autó tulajdonosa is a járműben tartózkodott, akit korábban már eltiltottak a vezetéstől és tudott arról, hogy a gépkocsi vezetője nem rendelkezik jogosítvánnyal. Mindkét férfit előállították, szabálysértési őrizetbe vették. Velük szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét.

- A tavasz beköszöntével, az egy nyomon haladó járművek nagyobb számban vesznek részt a közúti közlekedésben! Kérjük a járművezetőket, hogy megfelelő műszaki állapotú, biztonsági eszközökkel ellátott járművekkel vegyenek részt a forgalomban!  

- Kérjük, hogy körültekintően, előzékenyen és a KRESZ szabályait betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

- Felhívjuk a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, továbbá azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára!

- A melegedő időjárási körülmények, ideálisabb útviszonyok következtében nő a gépjárművek sebessége! A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.