Vas vármegyei összesítő

2023. 09. 07., cs - 07:57
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy, könnyű sérüléssel járó, valamint hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset történt vármegyénkben az elmúlt 24 órában.

Könnyű sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek az egyenruhások a 8-as számú főúton, a délelőtti órákban. Egy vasvári sofőr személygépkocsival közlekedett Rábahídvég felől Egyházashollós irányába. Haladása során későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító, majd megálló járművet és azért, hogy az ütközést elkerülje jobbra kormányozta autóját. A manőver során elvesztette az uralmát járműve felett, lesodródott az útról és a vízelvezető árokba csapódott. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a gépkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. Az esetet a Vasvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A biztonságos közlekedés érdekében mindig akkora távolságot tartsanak az előttük haladó járműtől, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni!

Az elmúlt 24 órában két olyan járművezetővel szemben is intézkedtek a vasi rendőrök, akik ittas állapotban ültek a volán mögé. Egy sofőr anyagi kárral végződött közlekedési balesetet okozott Sorokpolányban, egy másik autóst Vépen igazoltattak a rendőrök. A helyszínen mindkét gépkocsivezető vezetői engedélyét elvették az egyenruhások és velük szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

„…hogy mindenki hazaérjen!”

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.