Vas vármegyei összesítő

2023. 11. 29., sze - 08:41
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendszámcsere miatt indult büntetőeljárás egy pápai sofőrrel szemben, egy ittas kerékpáros szenvedett balesetet az elmúlt 24 órában a vármegyében.

 

Az M86-os autóúton igazoltattak a rendőrök egy 30 éves autóst, aki tehergépkocsival közlekedett. Az intézkedés során megállapították, hogy a pápai férfi a forgalomból kivont teherautójára egy másik járműre, ideiglenesen kiadott hatósági jelzést szerelt fel. A sofőrt a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Egy helyi kerékpáros szenvedett könnyű sérüléseket Szombathelyen, a Paragvári utcában amikor haladása során elvesztette uralmát a kerékpár irányítása felett és az úttestre esett. A biciklis férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben szabálysértési eljárást indított a Szombathelyi rendőrkapitányság.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas vagy bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!  

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség nevében

Egy miskolci férfi sms-t kapott a „rendőrség nevében” arról, hogy megbüntették, és kérték, kattintson a linkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.