Zala megyei összefoglaló

2019. 11. 28., cs - 06:49
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A 75-ös főútvonalon közlekedett egy 51 éves gelsei férfi 2019. november 27-én 16 óra 55 perckor Keszthely irányából Pacsa felé Renault típusú személygépkocsival, amikor a 31-es kilométerszelvényben hátulról nekiütközött az előtte haladó New Holland típusú,mezőgazdasági vontatóhoz kapcsolt, váltva forgató ekének. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy 40 éves murakeresztúri férfi közlekedett 17 óra 5 perckor Nagykanizsán, a Csengery úton, az Erdész út irányából a Vécsey utca felé. Haladása során járművének jobb oldalával elsodorta a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen előtte áthaladó személyt. A baleset során a gyalogos könnyű sérüléseket szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány két személyt fogott el, egyiküket az ellene érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök két főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést szintén két esetben foganatosítottak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek, és vezessenek óvatosan!​ A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért a járművezetőknek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjanak állni.

 … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük

Kiugrott a kocsiból és elszaladt az az ismeretlen sofőr, aki 7 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Elfogás a vásárcsarnokban

Idős nők nyakláncait tépte ki a gyanú szerint egy férfi, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették.