Zala megyei összesítő

2022. 05. 20., p - 07:03
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő súlyos sérüléssel és hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 48 éves nagykanizsai férfi közlekedett egy személygépkocsival 2022. május 19-én 18 óra 10 perckor Nagykanizsán a Táborhely utca irányából a Hevesi út felé. Mikor fenti utak körforgalommal ellátott kereszteződéséhez ért, az "Elsőbbségadás kötelező" jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki balról a körforgalomban szabályosan a Hevesi út irányából közlekedő 29 éves nagykanizsai férfi által irányított motorkerékpárnak; a motoros fékezett, hogy ne ütközzenek össze, majd a bal oldalára dőlve az aszfaltra esett és súlyosan megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Egy 23 éves szentgotthárdi férfi közlekedett 18 óra 40 perckor egy személygépkocsival a 76-os számú főúton Kispáli irányából Bagod felé. Amikor az 58-as kilométerszelvénynél az előtte haladó jármű előzését akarta megkezdeni, de nem győződött meg arról, hogy az ő gépjárművét egy másik jármű előzni kezdte, így összeütközött a 23 éves teskándi férfi által vezetett motorkerékpárral. A kétkerekű balra letért az útpadkára, ahol szalagkorlátnak ütközött, majd visszatért az úttestre, és egy vízelvezető árokba csapódott. A motoros a balesetben súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

autó

motoros az árokban

A szolgálatban lévő állomány 16 személyt fogott el, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt pedig az ellene kiadott körözés alapján. A zalai rendőrök 4 főt állítottak elő, közülük 1 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 1 esetben történt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a sorozatelkövető

A szolnoki nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítanak három helyi férfit, akik közül a 29 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

 

Gyümölcsöző együttműködés

A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.