Zala megyei összesítő

2018. 05. 01., k - 08:34
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három súlyos, egy könnyű és egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 60 éves nő 2018. április 30-án 10 óra körül Vonyarcvashegyen, a Panoráma utcában közlekedett személyautójával, amikor egy lejtős útszakaszon elvesztette uralmát járműve felett, behajtott egy udvarba, ahol nekiütközött egy üresen álló autónak, majd egy betonkerítésnek ütközve állt meg. A balesetben a gépkocsi vezetője nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

 

Egy 54 éves férfi 8 órakor a 71-es főúton közlekedett személyautójával Balatonszentgyörgy irányából Keszthely felé, amikor a hévízi körforgalomba behajtva nekiütközött egy robogónak. A balesetben a robogót vezető 60 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

 

Egy 59 éves nő 12 óra 30 perckor Nagykanizsán, az Alkotmány utcán közlekedett személyautójával a belváros irányába, amikor eddig ismeretlen körülmények között az árokba hajtott, majd egy beton hídfőnek ütközve állt meg. A balesetben – biztonsági övét nem használó sofőr – nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

 

Egy 63 éves férfi Balatonmagyaród külterületén kerékpárjával egy kapubejáróról balra kikanyarodott a közútra, ahol összeütközött egy jobbról érkező személyautóval. A balesetben a biciklis – akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett – nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

 

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, bűncselekmény elkövetésén értek tetten őket. A zalai járőrök tizennégy főt állítottak elő, közülük tízet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben foganatosítottak. Az alkoholszonda négy esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.