Zala vármegyei összefoglaló

2023. 12. 27., sze - 10:03
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az ünnepi hosszú hétvégén történt.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány 20 főt fogott el, akik közül 13 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, kettőt pedig az ellenük kiadott körözés alapján. A zalai járőrök 12 főt állítottak elő, közülük hatot bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 13 esetben történt.

Szabálysértési feljelentéssel 72 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 106, míg közigazgatási bírságot 26 alkalommal szabtak ki.

Munkatársaink az elmúlt hosszú hétvégén 193 gyorshajtást rögzítettek a vármegye közútjain, alkoholszondás ellenőrzést is végeztek, amely során nyolc esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

Mindig mondjon NEMET az ittas vezetésre! Aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

-NE vezessen ittasan!

-NE üljön be olyan személy autójába, akiről tudja, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott!

-NE engedje át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudja, hogy alkoholt fogyasztott!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.