Zala vármegyei összefoglaló

2024. 02. 19., h - 12:12
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt hétvégén történt.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány 12 főt fogott el, akik közül nyolc személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök 19 főt állítottak elő, közülük 13 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

Szabálysértési feljelentéssel 47 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 185, míg közigazgatási bírságot 123 alkalommal szabtak ki.

A járőrök 2024. február 14-én 17 órakor Zalaegerszegen, a Speditőr utcában ellenőriztek egy személygépkocsit. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 56 éves türjei lakos vezetői engedéllyel soha nem is rendelkezett. A gépkocsi ellenőrzése során kiderült, hogy arra egy másik gépjármű hatósági jelzését tették fel. A férfit előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

Az egyenruhások a vármegye útjain alkoholszondás ellenőrzést is végeztek, amely során 10 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer. Az ittas sofőrökkel szemben eljárást indítottak a rendőrök.

Soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.