Zala vármegyei összefoglaló

2024. 03. 11., h - 10:45
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt hétvégén történt.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány nyolc főt fogott el, akik közül öt személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök tíz főt állítottak elő, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

Szabálysértési feljelentéssel 51 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 170, míg közigazgatási bírságot 54 alkalommal szabtak ki.

Az egyenruhások a vármegye útjain alkoholszondás ellenőrzést is végeztek, amely során öt esetben mutatott pozitív eredményt a műszer. Egyiküket a járőrök 2024. március 10-én 10 óra 30 perckor Zalaegerszegen, a Berzsenyi utcában ellenőrizték. Kiderült, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, emellett pedig még a járművezetéstől is el volt tiltva. A rendőrök eljárást indítottak az 50 éves helyi férfival szemben. 

Soha ne üljenek ittasan a volán mögé, ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy gépjárművet vezessenek, ha alkoholt fogyasztottak!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.