118 szabálysértő néhány óra alatt

2024. 02. 15., cs - 11:37
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rekorder az az autós volt, aki a 6-os főút szekszárdi szakaszán 167 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor bemérték.

Tolna vármegye közlekedésrendészeti rendőrei 2024. február 14-én néhány órára nagy létszámban vonultak a vármegye útjaira. A céljuk a közlekedésbiztonsági helyzet tovább javítása volt. A nap folyamán alapvetően az agresszív járművezetői magatartást tanúsító közlekedőkre és a gyorshajtókra koncentráltak, ugyanis a mai napig számos baleset történik a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt.

A néhány órás fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzés során 46 olyan gyorshajtót szűrtek ki a forgalomból, akik jelentősen túllépték a megengedett sebességet. Közülük 33 autóst meg is állítottak, ők közigazgatási bírságot és közlekedési büntetőpontokat kaptak, 13-an pedig később várhatnak levelet a rendőrségtől a gyorshajtás miatt. A hétórás ellenőrzés során 62 helyszíni bírságot és nyolc figyelmeztetést is kiosztottak az egyenruhások olyan járművezetőknek, akik kisebb mértékben lépték túl a sebességhatárokat. Feltehetően a hét gyorshajtó rekordere is elhaladt a traffipax kamerája előtt. Egy autó sofőrje ugyanis még 13-án 167 km/h-s sebességgel száguldott a 90 km/h-s sebességhatár helyett.

Örvendetes tény azonban, hogy a nap folyamán mindössze két olyan sofőrrel találkoztak a rendőrök, akik nem csatolták be a biztonsági övüket. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás és a biztonsági öv használatának elmulasztása mekkora baleseti kockázatot hordoz magában. Továbbra is kérünk mindenkit, hogy az egyéni felelősségvállalás jegyében tartsák be a szabályokat, hiszen csak akkor érhet haza mindenki. Közös érdekünk,

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.