130 ezres csekkeket hoz a postás

2023. 05. 16., k - 07:58
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt héten a Nógrád vármegyei rendőrök lakott területen kívüli útszakaszokon rögzítették a legnagyobb sebességtúllépéseket.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt héten többek között civil jellegű személygépkocsiból, a jármű mozgása közben mérték az elhaladó gépkocsik sebességét.

Ilyen módszerrel végrehajtott ellenőrzés közben rögzítettek munkatársaink 2023. május 10-én a 21-es számú főút 23-as kilométerszelvényében azt a személygépkocsivezetőt, aki a járművel a megengedett 110 km/h helyett 204 km/h sebességgel közlekedett az érintett útszakaszon.

Pár nappal később, május 14-én a reggeli órákban a 22-es számú főúton ellenőrizték a forgalmat, amikor az útszakasz 6-os kilométerszelvényében mérték be a készülékkel azt a személygépkocsit, amely a megengedett 90 km/h helyett 180 km/h sebességgel haladt a szolgálati autóval szemben.

Ugyanezen a napon a délutáni órákban a 21-es számú főúton folytatódott a sebességmérés, amely során munkatársaink Mátraverebély közelében rögzítették azt a személygépkocsit, amellyel a vezetője a megengedett 110 km/h helyett 192 km/h sebességgel távolodott.    

A hatóság a gyorshajtók részére egyenként 130.000 forint közigazgatási bírságot és hat-hat közlekedési előéleti pontot szabott ki.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.