16 óra alatt 40 gyorshajtó

2019. 12. 16., h - 10:33
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

40 járművezetőt értek gyorshajtáson a kisbéri rendőrök két nap alatt.

Leállításos sebességellenőrzést végeztek a Kisbéri Rendőrkapitányság munkatársai 2019. december 14. és 15. között. A hétvégén a 81-es és a 13-as számú főúton ellenőrizték a közlekedők sebességét, amelynek során 40 gyorshajtót szűrtek ki az egyenruhások. A kétnapos akció ideje alatt 32 gyorshajtóval szemben közigazgatási, míg nyolc esetben helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.

December 15-én délelőtt a 13-as számú főúton egy 25 éves érdi férfival szemben intézkedtek a rendőrök, aki a megengedett 90 km/h helyett 121 km/h-val közlekedett a gépkocsijával. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.  

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, ezért a rendőrség folyamatos ellenőrzésekkel és figyelemfelhívó kampányokkal küzd azért, hogy a szabályokat mindenki betartsa. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a közutakon kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket közlekedési baleset miatt.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, hiszen a közlekedés szabályainak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek megelőzéséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letörte a csapórudat

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

 

Rabló állhat bíróság elé

Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.