2 nap alatt 104 szabálysértő

2022. 10. 08., szo - 23:02
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fokozott közúti közlekedési ellenőrzést tartottak a rendőrök az elmúlt két napban Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén fokozott ellenőrzést tartottak az egyenruhások 2022. október 7-én és 8-án. Az akció elsődleges célja a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának csökkentése volt, amely magában foglalta a kiemelt baleseti kockázati tényezők – mint a gyorshajtás, ittas vezetés, záróvonal átlépése, elsőbbség meg nem adása, passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása - kiszűrését és szankcionálását. A rendőrök kiemelten ellenőrizték a 71-es, 72-es, 77-es és 710-es számú utakat, amelyek megyénk legforgalmasabb útjai. Az akció során 104 szabálysértővel szemben intézkedtek az egyenruhások, amelyből 60 sofőrnek gyorshajtás, 13 járművezetőnek biztonsági öv elmulasztása, 3 embernek záróvonal átlépése és előzni tilos tábla figyelmen kívül hagyása miatt kellett felelnie. A többi intézkedés alá vont személyt lejárt vezetői engedély és egyéb szabályszegésekért szankcionálták a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási területén továbbra is lehet majd számítani hasonló jellegű ellenőrzésekre a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.