315-ször használták az alkoholszondát

2022. 10. 10., h - 11:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kecskeméten, Kerekegyházán és Lajosmizsén szűrték ki az ittas sofőröket a rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a főkapitányság közlekedésrendészeti szakembereivel, valamint a Kecskeméti Járási Ügyészség vezetőjével múlt hétvégén Kecskeméten, Kerekegyházán és Lajosmizsén egy közlekedésrendészeti akciót tartottak. Az ellenőrzések elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése volt. A leállítások során 315 járművezetővel szemben hajtottak végre ittasság ellenőrzést. Hat sofőrrel szemben büntetőeljárás, míg két fővel szemben közigazgatási eljárás indult ittas járművezetés miatt. Előbbiek közül két járművezetőt őrizetbe vettek, velük szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség bíróság elé állítást kezdeményez.

 

Az akció előtti péntek délután egy 50 éves helyi asszony a Nyír útról a Mária körútra akart jobbra fordulni. A manőver során a szembejövő, a körút belső forgalmi sávján álló autónak ütközött. A kiérkező rendőrök által alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így a nőt előállították. Vele szemben őrizetbe vétele mellett büntetőeljárás indult. Az ügyben bíróság elé állítást javasol a Kecskeméti Rendőrkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Felelsz vagy mersz!

A monori rendőrök befejeztek egy 2020-as büntetőügyet, amiben a gyanú szerint tinédzserek bújtak egy kamuprofil mögé, amin keresztül pornográf felvételeket kértek a sértettől. Később közzétették az interneten.