72 óra alatt 8 pozitív szonda

2022. 05. 16., h - 11:17
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Somogy megyében.

Az elmúlt hétvége folyamán, 2022. május 13-15. között nyolc esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, velük szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt. Közülük egy siófoki gépkocsivezetőt - két különböző autóval - egy nap alatt kétszer is ittas vezetésen értek tetten.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vége az útnak

Büntetőeljárás indul egy 24 éves szír sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy betörtek egy mórahalmi büfébe, ahonnan készpénzt loptak el.