A biztonságos közlekedésért – ellenőrzés Egerben és az M3-as autópályán

2022. 01. 24., h - 14:52
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök néhány óra alatt 33 esetben tapasztaltak jogsértést.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2022. január 21-én ellenőrzést tartottak Egerben és az M3-as autópályán, a személyi sérüléses balesetek legfőbb okait képező közlekedési jogsértések felderítése céljából.

A rendőrök 20 esetben közigazgatási bírságot, míg 10 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Két járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, továbbá figyelmeztettek egy sofőrt, aki a vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

Az említett eseteknél a tilos jelzés, a behajtani tilos és a kötelező haladási irány jelzőtábla figyelmen kívül hagyása, a biztonsági öv használatának elmulasztása és a szabálytalan bekanyarodás, valamint az elsőbbségadás elmulasztása miatt történt az intézkedés.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, mert egy apró hiba is súlyos balesethez vezethet!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.