A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében ellenőriztek

2023. 02. 08., sze - 09:33
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A közlekedésrendészeti akció során a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök több mint 2000 sofőrt ellenőriztek.

A rendőrök 2023. február 6-án finn módszeres ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén. A preventív akció az ittas gépjárművezetők kiszűrésére, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzésére irányult.

Az akció ideje alatt több mint 2000 gépjárművezetőt ellenőriztek az egyenruhások, melynek során 5 sofőrnél mutatott pozitív értéket a szonda. A rendőrök nem hunytak szemet az általuk észlelt egyéb szabálysértések és szabályszegések (többek között biztonsági öv elmulasztása) felett sem, így több járművezetőt figyelmeztettek, illetve szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot.  

Az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrése közös érdek. A felelőtlen sofőrök nem csak saját, de mások testi épségét és életét is tudatosan, vagyis szándékosan veszélyeztetik. Éppen ezért kollégáink ezen irányú ellenőrzéseire folyamatosan számítani kell.

…, hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.