A közlekedők biztonságáért

2022. 06. 10., p - 11:25
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Drónnal figyelték a szabálytalankodókat Cegléden.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonság javításának érdekében, fokozott közúti közlekedési ellenőrzést tartottak 2022. június 9-én egy drónok segítségével Cegléden. A Készenléti Rendőrség közreműködésével a szerkezetek megfelelő távolságból és helyzetből készítettek videófelvételeket a szabálytalan járművezetőkről a település négy helyszínén.

Az ellenőrzés elsődleges célja a főbb baleseti okok, mint az elsőbbségi szabályok megsértése, a tilos jelzésen áthaladás, valamint az elsőbbség meg nem adásának kiszűrése volt, de az egyéb jogsértések mellett sem mentek el.

A rendőrök a több, mint két órán át tartó akcióban egy embert szűrtek ki a forgalomból, aki pozitív eredményű alkoholtesztert fújt, egy ember ellen engedély nélküli vezetés és elsőbbség meg nem adása miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Hat esetben jártak el tilos jelzésen áthaladás miatt, míg ugyancsak hat alkalommal a körforgalomban szabálytalanul közlekedőkkel szemben. Tizenhárman elsőbbségi szabályt sértettek, egy ember ellen pedig kötelező haladási irány és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is szerveznek hasonló jellegű ellenőrzéseket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.