A közlekedők biztonságáért

2022. 06. 10., p - 11:25
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Drónnal figyelték a szabálytalankodókat Cegléden.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonság javításának érdekében, fokozott közúti közlekedési ellenőrzést tartottak 2022. június 9-én egy drónok segítségével Cegléden. A Készenléti Rendőrség közreműködésével a szerkezetek megfelelő távolságból és helyzetből készítettek videófelvételeket a szabálytalan járművezetőkről a település négy helyszínén.

Az ellenőrzés elsődleges célja a főbb baleseti okok, mint az elsőbbségi szabályok megsértése, a tilos jelzésen áthaladás, valamint az elsőbbség meg nem adásának kiszűrése volt, de az egyéb jogsértések mellett sem mentek el.

A rendőrök a több, mint két órán át tartó akcióban egy embert szűrtek ki a forgalomból, aki pozitív eredményű alkoholtesztert fújt, egy ember ellen engedély nélküli vezetés és elsőbbség meg nem adása miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Hat esetben jártak el tilos jelzésen áthaladás miatt, míg ugyancsak hat alkalommal a körforgalomban szabálytalanul közlekedőkkel szemben. Tizenhárman elsőbbségi szabályt sértettek, egy ember ellen pedig kötelező haladási irány és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is szerveznek hasonló jellegű ellenőrzéseket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.

 

Felismeri?

A győri nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.