A megelőzésért

2022. 11. 26., szo - 11:08
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Finn módszeres közlekedési akció Pest megyében.

A megye 13 rendőrkapitányságának munkatársai 2022. november 25-én reggel finn módszerrel ellenőrizték a forgalomban résztvevő járművezetőket. Az akció célja az ittas sofőrök kiszűrése volt.

A rendőrök 4489 járművezetőt ellenőriztek, a szonda nyolc sofőrnél mutatott pozitív értéket. Egyikőjük ellen büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétségének gyanúja miatt, heten közigazgatási bírságot kaptak. A legtöbb ellenőrzést a gödöllői autópályás rendőrök hozták, 535 sofőrt ellenőriztek két óra alatt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a közlekedésbiztonság javítása, az évek óta az egyik legfőbb baleseti okként számon tartott ittas vezetés visszaszorítása, megelőzése érdekében szervezett akciókat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.