A „Stop” tábla nem ajánlás

2022. 09. 30., p - 10:22
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. szeptember 28-án célzott ellenőrzést hajtottak végre a közlekedésbiztonság javításának érdekében, amely során egy drón is segítette munkájukat. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

A 21-es számú főút bátonyterenyei kereszteződésében a rendőrök többek között kiemelten az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását ellenőrizték, mivel az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez az egyik legfrekventáltabb közlekedési csomópont az érintett főútvonal Nógrád megyei szakaszán. A szabályszegések elkövetését a légtérből rögzítették. Az egyenruhások két óra leforgása alatt 10 szabálysértővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták a közlekedési jelzőtáblát, és nem álltak meg az útkereszteződésben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! Az utasítást adó jelzőtáblák által közölt információt ne ajánlásnak tekintsék….

…hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.