Add meg az elsőbbséget!

2022. 06. 01., sze - 13:32
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódnak a közlekedésrendészeti ellenőrzések Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az elkövetkező napokban a kanyarodási és az elsőbbségi szabályokat megszegő járművezetőket ellenőrzik a megye közútjain.

Ennek oka, hogy még mindig vezető helyen szerepel a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésében ezeknek a szabályoknak a megsértése. Az egyik legnagyobb veszélyt az elsőbbséget szabályozó közúti jelzőtáblák jelentésének nem megfelelő ismerete, vagy az utasításuk figyelmen kívül hagyása okozza. Az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál minden esetben meg kell állni, függetlenül attól, hogy a védett úton érkezik-e jármű, vagy sem. Az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla hatálya alatt közlekedőnek csak akkor van megállási kötelezettsége a táblánál, ha elsőbbségadási kötelezettségének csak így tud eleget tenni. Egyenrangú utak kereszteződésénél, ahol nincs elhelyezve a járművek elsőbbségét szabályozó jelzőtábla, az úgynevezett „jobbkéz„ szabály érvényesül. Ne feledjék! Elsőbbségi jogukkal csak akkor tudnak élni, ha azt megadják!

A megye egyenruhásai a napokban megtartandó akció során a közlekedők biztonságának megóvása és az ilyen jellegű szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrségi gépjárműveken elhelyezett fedélzeti kamerákkal is ellenőrizik a forgalomban résztvevő járműveket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, közlekedésük során legyenek figyelmesek és türelmesek a közlekedés többi résztvevőjével!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a sorozatelkövető

A szolnoki nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítanak három helyi férfit, akik közül a 29 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

 

Gyümölcsöző együttműködés

A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.