Add meg az elsőbbséget!

2022. 06. 01., sze - 13:32
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódnak a közlekedésrendészeti ellenőrzések Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az elkövetkező napokban a kanyarodási és az elsőbbségi szabályokat megszegő járművezetőket ellenőrzik a megye közútjain.

Ennek oka, hogy még mindig vezető helyen szerepel a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésében ezeknek a szabályoknak a megsértése. Az egyik legnagyobb veszélyt az elsőbbséget szabályozó közúti jelzőtáblák jelentésének nem megfelelő ismerete, vagy az utasításuk figyelmen kívül hagyása okozza. Az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál minden esetben meg kell állni, függetlenül attól, hogy a védett úton érkezik-e jármű, vagy sem. Az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla hatálya alatt közlekedőnek csak akkor van megállási kötelezettsége a táblánál, ha elsőbbségadási kötelezettségének csak így tud eleget tenni. Egyenrangú utak kereszteződésénél, ahol nincs elhelyezve a járművek elsőbbségét szabályozó jelzőtábla, az úgynevezett „jobbkéz„ szabály érvényesül. Ne feledjék! Elsőbbségi jogukkal csak akkor tudnak élni, ha azt megadják!

A megye egyenruhásai a napokban megtartandó akció során a közlekedők biztonságának megóvása és az ilyen jellegű szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrségi gépjárműveken elhelyezett fedélzeti kamerákkal is ellenőrizik a forgalomban résztvevő járműveket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, közlekedésük során legyenek figyelmesek és türelmesek a közlekedés többi résztvevőjével!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.