Akcióban

2021. 08. 27., p - 06:56
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedésrendészeti célellenőrzéseket végeztek a Pest megyei rendőrök az augusztus 20-ai hosszú hétvégén.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 13 rendőrkapitányságának munkatársai a 2021. augusztus 19-2021. augusztus 23. közötti időszakban fokozottan ellenőrizték a forgalomban résztvevő járművezetőket. Az akció célja az ittas/bódult sofőrök kiszűrése volt.

A hosszú hétvégén a rendőrök 990 embert ellenőriztek, a szonda 29 sofőrnél mutatott pozitív értéket. A legidősebb, iváson kapott sofőr 82, a legfiatalabb 20 éves volt.

A legmagasabb, 1,51 mg/l értéket egy, az érdi járőrök által igazoltatott 24 éves férfi produkálta.

A rendőrök a 29 sofőr közül 17 ellen büntetőeljárást kezdeményeztek, tizenketten összesen 1.035.000 forint közigazgatási bírságot kaptak.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén 8, a Dabasi Rendőrkapitányság területén hét olyan sofőrt kapcsoltak le, akik pozitív értékre fújták a szondát.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a közlekedésbiztonság javítása érdekében szervezett akciókat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.