Átfogó ellenőrzés az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán

2022. 05. 23., h - 07:28
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Együttműködő hatóságokkal közösen tartott a rendőrség fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságok bevonásával az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán 2022. május 20-án. A szabolcsi rendőrök a közlekedőket a Kálmánházi pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművek műszaki állapotát és szolgálati kutyák segítségével a rakományt is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Az ellenőrzésben részt vettek a Polgárőrség, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, a Magyar Közút Nzrt, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 12 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 5 járművezetővel szemben pedig figyelmeztetést alkalmaztak. Közigazgatási bírságot 90 esetben szabtak ki, legfőképpen a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

...hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szerencsére gyanút fogott

Ez a csaló most nem járt sikerrel, mert a kiszemelt zalaegerszegi áldozata időben értesítette a rendőrséget és a számláját is letiltatta.

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.