Átfogó ellenőrzést tartottak a szabolcsi rendőrök az M3-as autópályán

2020. 10. 03., szo - 08:36
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést együttműködő hatóságok bevonásával hajtották végre a gyorsforgalmi út Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán.

A szabolcsi rendőrök a Kálmánházi pihenőhelyre kiterelték, és ott ellenőrizték a járművezetőket 2020. szeptember 30-án. Az ellenőrzés kiterjedt az okmányok meglétére és érvényességére, a passzív biztonsági eszközök használatára, valamint a járművek műszaki állapotára is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

A rendőrök munkáját segítették a Polgárőség munkatársai is, akik speciális berendezéssel felszerelt gépkocsijukkal ellenőrizték a járműveket, amely hatósági jelzésük alapján képes kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat. Az ellenőrzésben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság, és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is.

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 7 esetben helyszíni bírságot szabtak ki a járművezetőknek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 13 esetben közigazgatási hatósági bírságot szabtak ki.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.