Autópályán fogyott el az üzemanyag

2021. 01. 26., k - 10:40
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szabolcsi rendőrök segítettek az Ófehértónál bajba jutott járművezetőnek.

A rendőrség segélyhívószámát hívta az a járművezető, aki az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán haladt, amikor gépkocsijából kifogyott az üzemanyag, és megállásra kényszerült. A hajnali segélyhívás után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai haladéktalanul elindultak az Ófehértó közelében veszteglő gépkocsihoz, amelynek a gyorsforgalmi utat még sikerült elhagynia, de a lehajtón megállt. A rendőrök szolgálati gépkocsija -9 fokos külső hőmérsékletet mutatott, amikor a járművezetőt megtalálták. A hölgyet beültették a szolgálati gépkocsiba, ahol átmelegedhetett, és a legközelebbi üzemanyagtöltő állomásra vitték. A rendőrök segítettek a bajba jutott nőnek a megvásárolt üzemanyagot a tankba tölteni, és meggyőződtek róla, hogy a gépkocsi immár üzemképes, folytathatja útját a sztrádán Budapest felé.

Ne feledjék, hogy télen, a megváltozott időjárási körülmények miatt fokozott figyelemmel, körültekintően kell eljárniuk a járművezetőknek. Hosszabb útra, mindig megtankolt autóval induljanak el, és ne várjanak a végsőkig az újabb tankolással, hiszen egy torlódás is elegendő ahhoz, hogy kifogyjon az üzemanyag. Legalább ilyen fontos, hogy aki hosszabb úton közlekedik, egy takarót, meleg ruhadarabot készítsen be az autójába, ami hasznos lehet a nagy hidegben történő várakozásnál. Ha műszaki hiba miatt már nem tudják elhagyni az autópályát, akkor a segítség megérkezéséig használják a leállósávot, helyezzék ki az elakadásjelző háromszöget, és működtessék a vészvillogót.  

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Összehangolva

A Jász-Nagykun-Szolnok, valamint a Pest vármegyei rendőrök juttattak haza egy otthonától távol rekedt, látássérült férfit.

 

Ismét járható az 55-ös főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Mórahalom közelében, ahol korábban halálos baleset miatt volt teljes útlezárás.