Az elmúlt hónap rekorderei Vas megyében

2022. 11. 09., sze - 11:45
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a sebességtúllépés veszélyeire! A statisztikák adatai szerint a balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei október hónapban is több olyan közlekedésrendészeti ellenőrzést a tartottak megyeszerte, amelyek fókuszában azok a járművezetők kerültek, akik jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Az ellenőrzések ideje alatt volt olyan autós, aki a 88-as számú főúton, Sárvár térségében 90 km/h helyett 161 km/h sebességgel haladt, egy motoros Gencsapáti térségében közlekedett 157 km/h sebességgel, egy harmadik sofőr Szombathely térségében 90 km/h helyett 160 km/h-val közlekedett. Volt olyan sofőr, aki lakott területen belül lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet, 128 km/h-val közlekedett.

A szabálytalanul közlekedő sofőrökkel szemben minden esetben közigazgatási bírságot került kiszabásra. 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a sebességtúllépés veszélyeire!

A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ilyen esetekben a többszörösére nő a féktávolság is. A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek sebességméréseket a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon!

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.