Balesetet szenvedtek, majd hátrahagyták az autóba szorult ismerősüket

2022. 03. 18., p - 07:34
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított – két ismerősével közösen – egy személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Vágóhíd utcán 2021. május 25-én este. A sofőr elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lehaladt az úttestről, áthajtott a szalagkorláton, majd kidöntött egy betonoszlopot.

A baleset következtében az autó jobb első utasa a gépkocsiba szorult és súlyosan megsérült, ennek ellenére a két férfi a tőlük elvárható segítségnyújtás nélkül elmenekült. A rendőrök őket a helyszíntől nem messze elfogták, majd előállították. Az eljárás során kiderült az is, hogy a jármű vezetőjének soha nem volt jogosítványa, továbbá az ismerőse autóját jogosulatlanul hozta el a baleset napján.

A 24 éves helyi lakosnak segítségnyújtás elmulasztása bűntett, jármű önkényes elvétele bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie, míg társát segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt hallgatták ki a nyomozók. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.