Be-Jó Film: Zebra és a kis kutya

2022. 11. 22., k - 13:18
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Miskolcon a kis kutya is tudja, hogy kell szabályosan átmenni a gyalogátkelőhelyen. A Miskolci Rendőrkapitányság közlekedési baleseteket érintő adatai alapján az első háromnegyed év adatai biztatók, de a folyamatos figyelem életbevágó, annál is inkább, mert a napokban egy férfit elütöttek a zebrán.

Könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett 2022. november 18-án az a 66 éves miskolci férfi, akit a Malomszög utcai kereszteződésnél lévő gyalogátkelőhelyen sodort el egy autós. A gyalogos már, mintegy öt métert haladt előre a zebrán, amikor a szintén zöld jelzésen kanyarodó jármű vezetője elsodorta a férfit. A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja a közúti közlekedési baleset körülményeit.

 Az adatok tekintetében a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az első háromnegyed évben kedvezően alakultak a közúti közlekedési balesetekkel összefüggő statisztikai mutatók. A gyalogosokat érintő számok is biztatók, hiszen nem nőtt az őket is érintő balesetek száma az elmúlt évhez képest. A figyelemnek azonban négy évszakosnak kell lennie! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy az őszi, téli időszakban megnövekedhet a gyalogosokat érintő balesetveszélyes szituációk száma. Rövidülnek a nappalok, a szürkület, a rosszabb látási viszonyok, csúszós, nedves útfelületek mind-mind kockázati tényezőt jelentenek a közlekedőkre.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei folyamatos ellenőrzésekkel arra törekszenek, hogy a közlekedés biztonságát megőrizzék, annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen.

Infobox:

A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az év első kilenc hónapjában a közlekedési baleseteknek a száma valamelyest csökkent az előző évhez képest, de intő adat lehet azonban, hogy a balesetben elhunytak száma ötről hétre emelkedett. Növekedést mutat azon intézkedések száma is, amikor rendőröknek azért kellett intézkedni, mert az érintettek elmulasztották a biztonsági övet használni. Biztató azonban, hogy a forgalomból kiszűrt ittas vezetők száma csökkenést mutat.  

Médiaháttér:

Be-Jó Film: A sajtóközleményt illusztráló kisfilmet Bejó László ny. rendőr százados készítette, aki amatőr fényíróként fényképezi a természetet, vagy éppen filmet készít a rendőri hivatásról, de az sem ritka, amikor szabályosan közlekedő kis kutyát kap lencsevégre. A rendőrök munkáját bemutató film >>> ITT <<< érhető el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.