Békéscsabán a Mikulás is csat(t)lakozott

2023. 12. 06., sze - 11:16
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség egész évben kampányolt azért, hogy minél többen bekössék a biztonsági övet. A piros ruhás, nagy szakállú megköszönte a kékeknek, hogy szorgalmasan dolgoztak a jó ügyért. Azoknak pedig, akik hallgattak a rendőrökre és bekötve autóztak, ajándékot adott.

Piros-kék villogóval érkezett a piros-kék páros 2023. december 6-án délelőtt Békéscsabán a Szarvasi útra. Egy közlekedési rendőrnek ugyanis néhány órára maga a Mikulás volt a járőrtársa. Nagy volt a forgalom, így a páros erősítést is kapott, sorra állították le a közlekedőket. Azoknak, akik betartották a közlekedési szabályokat, ezúttal sem kellett tartaniuk az ellenőrzéstől. Ráadásul a Mikulás ajándékkal is készült, akiknél mindent rendben találtak, megkapták a jutalmukat. A nagy szakállú idén úgy döntött, hogy csatlakozik a rendőrség idei országos kampányához, és a biztonsági öv használatát népszerűsítő kezdeményezés logójával ellátott, egyedi kulcstartókat tett a puttonyába. Az autósok örömmel fogadták az apró, de annál különlegesebb meglepetést, amivel ezután akár azt is hirdethetik: ők a jó oldalon állnak, hiszen azért kapták, mert bekötve vezettek, és utasaikat is arra kérték, hogy kapcsolják be az övet.

A Mikulás kézfogással köszönte meg a rendőröknek, hogy szorgalmasan dolgoznak a jó ügyért, és minél több embert próbálnak meggyőzni arról, hogy az öv véd, és használni kell azért, hogy mindenki hazaérjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.