Bevetették a drónt a jászságban

2023. 01. 26., cs - 15:40
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök.

Drónnal ellenőrizték a szabálytalanul közlekedőket a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai. A rendőrök az elsőbbségi  szabályok betartására fókuszálva végeztek ellenőrzést 2023. január 25-én Jászberény belterületén, ahol 11 olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik nem tettek eleget az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési jelzőtábla utasításainak. A szabálysértések körülményeit és a fokozatosság elvét figyelembe véve a rendőrök mindegyik szabálysértőt figyelmeztetésben részesítették, és felhívták a figyelmüket, hogy a jövőben tudatosan tartsák be az előírt szabályokat.  

A közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében további akciók várhatóak a megye területén, a szárazföldön és a levegőből egyaránt. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat valamint a balesetek számának csökkentése.

…, hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.