Biztonságban az utakon

2022. 09. 10., szo - 10:13
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A tematikus ellenőrzés célja Nógrád megyében a közlekedési biztonsági helyzet növelése volt.

A kiemelt baleseti okokra koncentrálva 2022. szeptember 9-én a Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén összevont közlekedésrendészeti akciót tartottak a Nógrád megyei rendőrök. Az ellenőrzés során az egyenruhások a közúti közlekedésben résztvevőkre vonatkozó szabályok betartására, a fő baleseti okok – kiemelten az ittas járművezetés – kiszűrésére koncentráltak.

Az akció során 58 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, amely egy esetben pozitív jelzést mutatott. A sofőrt hiteles mérés céljából előállították és ellene büntetőfeljelentést tettek. A nap folyamán a rendőrök további két közigazgatási és négy helyszíni bírságot szabtak ki, egy esetben a sofőrrel szemben szabálysértési eljárást indítottak, valamint öt kisebb súlyú szabálysértés észlelése miatt figyelmeztetésben részesítették a járművezetőt.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.