Cserbenhagyót fogtak

2022. 04. 06., sze - 10:38
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fel sem tűnt a sofőrnek, hogy előzése balesetet okozott, megállás nélkül tovább hajtott. A dabasi rendőrök hiányos adatokból is azonosították és rátaláltak.

A 4603-as úton közlekedő fekete autó 2022. április 4-én 17 óra 30 perc körül az Üllő és Ócsa közötti szakaszon kezdte előzni a kocsisort. A rosszul felmért manővert csak úgy tudta befejezni, hogy a szemből szabályosan érkező kisteherautó vezetője félrerántotta a kormányt. Utóbbi keresztbe fordult és egy másik autónak csapódott, a szabálytalanul előző sofőr pedig a két sérült jármű között, kövér gázt adva tovább hajtott - láthatóan az sem érdekelte, hogy megsérült-e valaki.

Nagy valószínűséggel a szerencse is közrejátszott, hogy az ütközést a résztvevők sérülés nélkül megúszták.

Az elszáguldó autóról a színén és a típusán kívül először nem állt más adat rendelkezésre, ám a kocsisorban a baleset miatt megállni kényszerült egyik sofőr a rendszám betűit meg tudta figyelni - ahogy magyarázta, ez nála foglalkozási ártalom, mert egy szervizben dolgozik.

A szín, a típus és a rendszám első három karaktere elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a rendőrök azonosítsák, majd szigethalmi otthonából előállítsák az 56 éves férfit.

Kihallgatásán elismerte felelősségét, bár úgy fogalmazott: „láttam, hogy a kisteherautó porol, de azt hittem, vissza tudott jönni az úttestre”. Állítása szerint nem hallott csattanást és a visszapillantóba se nézett bele.

A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés miatt körözik

A budapesti rendőrök azonosították a XVI. kerületben elkövetett életellenes bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.