David Coulthard: „Ha vezet, soha ne igyon!”

2018. 07. 27., p - 13:02
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Formula-1 pilóta – egy sörgyár ittas vezetés elleni kampányának nagyköveteként – és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke gokartversennyel hívta fel a figyelmet az alkohollal összefüggő közlekedési balesetekre.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá 2018. július 27-én Budapesten az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a HEINEKEN Hungária a hazai közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, az ittas vezetés visszaszorítása és az alkohollal összefüggő közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében.

Az ittas állapotban okozott balesetek tavaly 40 halálos áldozatot követeltek. Ugyanebben az évben az alkoholfogyasztással összefüggésbe hozható személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek közül 802 a személygépkocsi-vezetők hibájából következett be. 2018. első félévében a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek 8,55%-át ittas állapotban okozták, míg az előző év azonos időszakában 8,13% volt ez az arány.

Az aláíráson jelen volt David Coulthard, korábbi Formula-1 pilóta, akit Óberling József rendőr ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke gokartversenyre hívott ki. A versennyel az ittas vezetés veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.