Demonstratív közlekedésbiztonsági ellenőrzés Balkányban és Szakolyban

2020. 10. 04., v - 08:14
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök ezúttal ittas járművezetővel szemben nem intézkedtek.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Balkányi Rendőrőrsének munkatársai végeztek demonstratív közlekedésbiztonsági ellenőrzést 2020. szeptember 25-én és 26-án. Célja a közúti közlekedési szabályok betartásának ellenőrzése, valamint a járművezetők figyelmének felhívása a megváltozott időjárási viszonyok miatt a láthatóság fontosságára.

A rendőrök ittasság-ellenőrzést végeztek minden járművezetővel szemben, valamint ellenőrizték a járművek világítóberendezéseinek működését, és a passzív biztonsági eszközök használatát is.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 8 fővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak, 1 fővel szemben helyszíni bírságot és további 1 fővel szemben szabálysértési feljelentést alkalmaztak.

A rendőrség legfőbb célja a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, ezért a közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés az egyik legfőbb baleseti ok, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet.   

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.