Drónnal ellenőriztek az autópályás rendőrök

2022. 09. 23., p - 10:53
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások az M5-ös sztrádát pásztázták a levegőből. Tehergépjárművel történő szabálytalan előzés miatt 16 bírságot szabtak ki.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai 2022. szeptember 22-én 9 óra és 17 óra között fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban a sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a követési távolság be nem tartásával szembeni fellépésre és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az akcióban három órás időtartamban a Készenléti Rendőrség munkatársai is részt vettek, akik egy drón segítségével a légtérből követték figyelemmel a forgalmat, és szabályszegés esetén jelzéssel éltek a gépkocsizó járőrök felé.

A fokozott ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások 16 külföldi sofőrrel szemben 235.000 forint bírságot szabtak ki tehergépjárművel történt szabálytalan előzés miatt. Ebből 10 esetben a drón segítségével fülelték le a szabálysértőket. Két járművezető nem használta a biztonsági övet, ők közigazgatási bírságot fizettek.

A közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a hasonló típusú ellenőrzéseket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szerencse a szerencsétlenségben

Befejezték a nyomozást a sofőr ellen, aki még februárban kanyarodott furgonjával a HÉV elé Zuglóban. Az ütközésben senki nem sérült meg.

 

Megtalálták

A gödöllői rendőrök egy nádas közepén találtak rá az eltévedt idős férfira.

 

Ukrajnában fogták el

A gyanú szerint a grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában.

 

Emberölés kísérlete a gyanú

A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint a testvérével folytatott vita közben, békítésükre siető ismerősét nyakon szúrta.

 

Festőlétráról a fegyházba

Rács mögött a budatétényi nyugdíjasokra szakosodott bűnbanda utolsó tagja is. A 31 éves budapesti férfi egy évig bujkált a hatóságok elől. Alkalmi munkásként épp egy lakást festett, amikor a KR NNI fejvadászai a múlt héten elfogták.  

 

A rablónak bilincs, a rendőrnek jutalom

A feltételezett elkövető bicskával és símaszkban követelte egy III. kerületi benzinkút bevételét. Három napon belül elfogták a budapesti rendőrök.