Drónnal és civil autókkal csaptak le a szabályszegőkre

2020. 12. 07., h - 15:32
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Összehangolt akció Kaposváron és vonzáskörzetében, 38 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2020. december 4-én Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt összesen 38 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést nyolc civil gépkocsi, két járőrautó és egy drón segítette.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves ukrán sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ivott is, meg sietett is

Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a volán mögé.