Drónnal is ellenőriztek

2022. 10. 05., sze - 14:39
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök a 14-es számú főutat pásztázták a levegőből.

A közlekedési lámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyása a legsúlyosabb szabályszegések közé tartozik, amelynek következménye tragikus lehet. Sajnálatos módon megfigyelhető, hogy az elsőbbségi jog be nem tartása miatt bekövetkezett sérüléses balesetek a tavalyi év azonos időszakához képest húsz százalékkal nőttek megyénkben.

1

A tragédiák megelőzésének érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei heti rendszereséggel célzott akciókat tartanak. A rendőrök 2022. október 5-én délelőtt ellenőrzést hajtottak végre Győrben a 14-es számú főúton, olyan sofőrökkel szemben, akik a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva közlekedtek. A szabálysértések elkövetését a légtérből drónnal rögzítették, melynek segítségével a járőrök szinte azonnal, a helyszín közelében intézkedés alá vonták a járművezetőket.

2

Az utak biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek! A türelmes és toleráns magatartással sokat tehetnek a közlekedés biztonságáért! Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

Balesetmentes közlekedést kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Összehangolva

A Jász-Nagykun-Szolnok, valamint a Pest vármegyei rendőrök juttattak haza egy otthonától távol rekedt, látássérült férfit.

 

Ismét járható az 55-ös főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Mórahalom közelében, ahol korábban halálos baleset miatt volt teljes útlezárás.