Dupláztak

2022. 11. 18., p - 08:52
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A november hónapnak még közel nincs vége, de már voltak olyan sofőrök, akik a megengedett legnagyobb sebesség duplájával közlekedtek Vas megyében.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei rendszeresen végeznek sebességméréseket a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon. A hónap eltelt időszakában is voltak olyan sofőrök, akik jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Az ellenőrzések ideje alatt egy autós a 84-es számú főúton, Kissomlyó térségében 90 km/h helyett 180 km/h sebességgel haladt, egy másik sofőr Celldömölk térségében közlekedett 155 km/h sebességgel. Három járművezető is lakott területen belül duplázta meg a sebességét, ketten 50 km/h helyett 102 km/h-val egy autós pedig 108 km/h-val közlekedett.  

Egy esetben a sofőrrel szemben, a további négy esetben az üzemben tartóval szemben került kiszabásra közigazgatási bírság. A sofőr büntetőpontot is kapott a gyorshajtás miatt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a sebességtúllépés veszélyeire!

A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ilyen esetekben a többszörösére nő a féktávolság is. A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek sebességméréseket a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon!

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.