Egy éjszaka alatt, hárman okoztak balesetet ittasan Debrecenben

2024. 06. 03., h - 12:14
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség nem tudja elégszer hangsúlyozni, hogy aki alkoholfogyasztás után ül volán mögé elfogadhatatlan kockázatot vállal.

Alig három óra leforgása alatt három járművezető is búcsút inthetett a jogosítványának. Alkoholt ittak, autóba ültek és balesetet okoztak.

Egy 24 éves férfi 2024. június 1-jén 20 óra körül közlekedett a személyautójával Debrecenben, a Monostorpályi úton. A sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett és több fának is nekicsapódott. A balesetben senki nem sérült meg.

kép

Nem sokkal később, 21 óra körül egy 37 éves férfi is balesetet okozott Debrecen határában, a 48-as főúton. Egy körforgalomban lesodródott az útról és egy szalagkorlátnak ütközött. Mint kiderült, percekkel korábban egy előtte közlekedő autónak is nekiment. Itt sem sérült meg senki.

kép

Egy 45 éves férfi pedig 22 óra 30 perc körül Debrecenben, a Nyíl utcán volt figyelmetlen. A parkolósávból akart a forgalomba becsatlakozni, de nem vett észre egy mögötte szabályosan közlekedő másik gépkocsit. Összeütköztek, ebben a balesetben ketten megsérültek.

kép

Mindhárom sofőrnél pozitív érteket jelzett az alkoholszonda, ráadásul kettőjüknél a bűncselekményi értékhatár közel négyszeresét. A jogosítványaikat még a helyszínen elvették a rendőrök, járművezetés ittas állapotban vétség miatt pedig büntetőeljárás indult velük szemben.

Az egyenruhások további három ittasvezetőt szűrtek ki a fogalomból a hétvégén Debrecenben, ők balesetet nem okoztak.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az, aki alkoholos ital fogyasztása után ül a volán mögé, mekkora kockázatnak teszi ki saját magát és a többi közlekedőt is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.