Egy nap alatt két gyalogos gázolás is történt Debrecenben

2023. 01. 10., k - 12:42
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy vegyék figyelembe a megváltozott út-, és látási viszonyokat a közlekedésük során.

A helyszínelőket riasztották 2023. január 9-én 18 óra körül Debrecenben. A bejelentés szerint az Egyetem sugárúton elgázoltak egy nőt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, majd mentőt hívtak a sérülthöz.

Nem sokkal később, 22 óra 30 perc körül, újabb gázolás történt, a Mester utcában ütöttek el egy gyalogosan közlekedő nőt.

Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek a balesetek következtében és az elsődleges vizsgálatok alapján szabályosan, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen akartak átkelni az úttesten.

Az utóbbi napok esős és változékony időjárása többször megnehezítette a közlekedést Hajdú-Bihar vármegyében is. A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy saját és mások biztonsága érdekében meg kell tanulnunk időben felismerni az útburkolat minőségének és a látási viszonyoknak változásait.

A KRESZ előírja, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak, ez alól a rossz látási viszonyok sem mentesítik őket.

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.