Egy nap, négy ittas sofőr

2022. 07. 05., k - 09:55
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Finn módszeres ittasság ellenőrzést tartottak a kisbéri rendőrök.

A Kisbéri Rendőrkapitányság egyenruhásai Finn módszeres ittasság ellenőrzést hajtottak végre a kapitányság illetékességi területén 2022. július 4-én. A rendőrök 5 óra 53 perckor a 13-as számú főúton állítottak meg egy nyergesvontatóval közlekedő férfit. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a mérési eredmények alapján részére 100.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

Fél órával később szintén a 13-as számú főúton még egy járműszerelvény sofőrjével szemben jelzett pozitívat a szonda. A 44 éves járművezető 100.000 forint bírságot kapott.

Szintén a reggeli órákban állítottak meg az egyenruhások ugyanezen az útszakaszon egy gépjárművezetőt. Az alkoholszonda igazolta, hogy az 58 éves sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért ellene a mérési eredmények alapján büntetőeljárás indult, vezetői engedélyét pedig elvették.

Ezen a napon délután a rendőrök egy segédmotor-kerékpárossal intézkedtek Súron. A 48 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra, ahol ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas vezetés komoly baleseti kockázatot jelent. Aki ittasan ül volán mögé, nem csak saját, de mások életét is veszélyezteti. Kérjük, ha iszik, ne vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.