Egy nap, öt ittas járművezető

2019. 02. 04., h - 12:45
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.

A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei 2019. február 3-án 3 óra 25 perckor Vértesszőlősön, a Valusek Dezső úton állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő 36 éves tatabányai lakost. Az ellenőrzés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredmény mutatott, ezért a férfit mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították, majd azt követően járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek. A vezetői engedélyét a rendőrök elvették.   

Ugyanezen a napon 9 óra 32 perckor Tatabányán, a Baross Gábor úton a rendőrök megállítottak egy Volkswagen Passat típusú személygépkocsival közlekedő tatabányai férfit, aki ittasan vezetett.  A 39 éves gépjárművezetőt a rendőrkapitányságra előállították, majd a mintavétel eredménye alapján vele szemben ittas járművezetés szabályszegés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

A tatai rendőrök február 3-án 10 órakor Bajon, az Eszterházy-Nagypince úton intézkedés alá vontak egy Opel Astra típusú személygépkocsival közlekedő helyi lakost. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a Tatai Rendőrkapitányságra előállították. Az 55 éves férfi a rendőröknek elmondta, hogy a saját pincéjében fogyasztott alkoholt, mielőtt volán mögé ült. A mintavételt követően a sofőr vezetői engedélyét elvették.

Az oroszlányi rendőrök 12 óra 45 perckor Bokodon, az Erdélyi utcában állítottak meg egy Suzuki típusú személygépkocsival közlekedő helyi lakost. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a 31 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott, ezért mintavétel céljából az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították, amelyet követően közigazgatási bírságot szabtak ki a részére.

2019. február 3-án 23 óra 22 perckor a Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei ellenőriztek Tatabányán, a Szent György utcában egy Volkswagen Polo típusú személygépkocsival közlekedő oroszlányi lakost. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a 39 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a jármű műszaki érvényessége 2018 októberében lejárt. A gépjárművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredmény mutatott, ezért a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök az ügyben szabálysértési- és büntetőeljárást indítottak.

Ha ittas állapotban vezet, nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki!

Vigyázzanak magukra és egymásra!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.